Jag Skäms För Att Erkänna… Att Jag Misslyckades På Dragons’ Den

Det är inte något som jag grubblar över, även om jag tenderar att undvika att nämna ämnet, men den 6 januari 2019 var jag med i Dragons’ Den. Själva inspelningen ägde rum året innan, den 6 juni. Jag var med i serie 16, avsnitt 12, om någon någonsin är intresserad av att titta på det och söker underhållning på min bekostnad.

Folk kommer dock fortfarande ihåg programmet. Så sent som förra veckan berättade en person som bor i Perth, Australien, att han minns att han såg det, vilket visar hur stor räckvidd Dragons’ Den har. När ämnet kommer upp i samtal är den absolut vanligaste frågan “går hissen verkligen upp och ner?”. Svaret är “nej”. Det bästa sättet jag kan beskriva byggnaden på är att det är ett gammalt lager som har omvandlats till en TV-studio. Hissen går ingenstans, man går bara in på ena sidan och ut på andra sidan. Det ser väldigt autentiskt ut, och hissens knappar är på riktigt, men allting i kulissen är konstgjort och inte det minsta autentiskt. Man trycker på knappen på “hissdörren”, den öppnas och man går in i “hissen”. Det finns kameror dolda överallt i hissen och i korridoren som leder fram till den. Du känner hur intensivt det är att bli observerad från alla håll och kan bli mycket självmedveten. Vi blev kvar i hissen i vad som kändes som drygt 10 minuter. Det är nervöst eftersom man vet att drakarna väntar på en på andra sidan dörren. Mina händer började svettas på ett sätt som jag inte har upplevt tidigare, och jag njöt inte av upplevelsen av att vänta på att dessa dörrar skulle öppnas.

När de väl öppnades försvann min nervositet och vi blev instruerade att gå in i studion och ställa oss på ett kors markerat på golvet. Nästa sak som överraskade mig var avståndet mellan oss och drakarna. Det är ingen intim miljö och drakarna står så långt bort att man verkligen känner att man måste projicera sin röst för att göra sig hörd. Drakarna kommer också längre bort ju längre ner i hackordningen de befinner sig, så Peter Jones är närmast, även om han fortfarande är flera meter bort, och stackars gamla Touker är så långt borta att det är svårt att se honom ordentligt.

När jag tittade på Dragons’ Den tyckte jag alltid att Tej Lalvani var den mest distanserade draken, men i verkligheten var han den snällaste och mest omtänksamma av alla. Han ansträngde sig mest för att förstå marknaden för paketlådor, medan de andra, särskilt Deborah Meaden, var mycket angelägna om att skjuta ner oss, utan att fundera särskilt mycket på potentialen hos paketlådebranschen för hemmabruk. Jag tror att de missade ett stort tillfälle, och Deborah i synnerhet var mer intresserad av att massera sitt ego genom att slå ner oss, än att utforska den möjlighet som erbjöds framför henne.

Jag ångrar ingenting. Jag såg det som en enorm möjlighet att få den produkt jag designat med i en av de största programmen på nationell TV. Naturligtvis kunde jag se riskerna, och jag hade alarmklockor som ringde i mina öron, men möjligheten för min produkt övervägde vida dessa faror. Varje gång programmet upprepades fick jag en stor ökning av trafiken till webbplatsen, och närhelst det tas upp i samtal är folk mycket generösa med sina kommentarer och uppmuntran.

Den produkt jag tog med mig till Dragons’ Den var min tidigare produkt, Brizebox, och jag undrar om saker och ting skulle ha blivit annorlunda nu, om jag skulle gå till Dragons’ Den nu med My Parcel Box, men förmodligen på egen hand den här gången😊!
Brian Willcox.

Website Design and Website Development by TIS